Kérdezze Gyógyszerészét!

Forduljon bizalommal
dr. Sike Anita
gyógyszerészhez. 

rolex replika
Keresés:
Csak az általunk forgalmazott készítmények
Összes készítmény
Vényköteles Gyógyszer
Nem Vényköteles Gyógyszer
Gyógyászati segédeszköz
Egyéb termékek
Betegségek között
Tünetek között


Tanács-adás, aktualitások

Fogápolás csecsemő- és kisgyermekkorban

 

  • A fogápolás alapja a rendszeres fogmosás, fogak közti rések rendszeres kitisztítása, és a rendszeres fogászati ellenőrzés.
  • Fontos a példamutatás a rendszeres fogmosás fontosságának kiemelésére. Tükör előtt tanítsuk meg az öblítést és a köpést is (arcfelfújás levegővel, következő lépcsőként kevés víz bevételével).
  • A kisgyermeknek ne adjunk jutalomként édességeket, pl. cukorka, csokoládé. Legyen igénye kielégítve inkább alkalomhoz kapcsolódó desszert, joghurt, túró rudi, kakaó vagy gyümölcs.
  • A csecsemők amíg biztonsággal nem tudják kiköpni a fogkrémet, csak steril, benedvesített gézlappal törölhetjük finoman át étkezések után a fogakat, az ínytől kiindulva. Későbbiekben fokozatosan érdemes bevezetni a rendszeres fogkefe használatot, előbb csak benedvesített fogkefével óvatosan tisztítsuk meg a fogakat, majd folytathatjuk gyeremek fogkrém kipróbálásával.
  • A hatékony fogmosás legalább 3-5 percig tartson, amelyhez alapesetben fluorid-tartalmú fogkrémet és havonta új, közepesen kemény, közepes méretű fogkefét használjunk. A fogselyem használatával a fogak közötti rések könnyebben tisztíthatók, mint fogkefével.

Vissza az előző oldalra