Kérdezze Gyógyszerészét!

Forduljon bizalommal
dr. Sike Anita
gyógyszerészhez. 

rolex replika
Keresés:
Csak az általunk forgalmazott készítmények
Összes készítmény
Vényköteles Gyógyszer
Nem Vényköteles Gyógyszer
Gyógyászati segédeszköz
Egyéb termékek
Betegségek között
Tünetek között


Schüssler sók

 Alkalmazás módja

  • A Schüssler-só készítmény 0,25 gramm / tabletta formájában, D3, D6, D12 potenciában kapható, mely sók a szájnyálkahártyáján keresztül szívódnak fel. Tehát el kell szopogatni a Schüssler-só bogyócskákat, és lehetőleg előtte és utána ½-1 órával nem fogyasztani semmi mást, így maradéktalanul fel tud szívódni és hatni a só. A sejtek annyit vesznek fel magukhoz a sóból, amennyi az egyensúlyuk visszaállításához szükséges.
  • A gyógyszertárakban 20 gramm / 80 tabletta Schüssler-só kiszerelés kapható.
  • Felnőtteknek: akut (sürgős) esetben 5-10 percenként 1-1 Schüssler-só tabletta, krónikus (elhúzódó) esetben naponta 3-6 alkalommal 1-2 Schüssler-só tabletta.
  • Gyermekeknek: sürgősségi esetben óránként 1-1 Schüssler-só tabletta, elhúzódóan naponta 3-szor, vagy 4-szer 1-1 Schüssler-só tabletta alkalmazható. Csecsemők és kisgyermekek esetén a Schüssler-só tablettát szét kell nyomni és a port a nyelvre szórni.

 

 

Schüssler-só / 12-féle Schüssler-só és hatásai - funkcionális szerek

 

1., CALCIUM FLUORATUM Scüssler-só (CaF2 - folypát, kalcium fluorid): megerősítheti, feszessé teheti az izmokat, inakat, szalagokat, és az elasztikus szöveteket, segítheti a fekélyek (kiegészítő) kezelését.

 

 


 

2., CALCIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (CaHPO4 * 2H2O - foszforsavas mész, kalcium foszfatáz): mely Schüssler-só tápláló, növekedést elősegítő és robolálószer, táplálhatja az idegeket. Vérszergénység, tüdőproblémák, menstruációs panaszok, csont és fogbetegségek esetén ajánlott.

 

 


 

3., FERRUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (FePO4 * 4H2O - vas foszfát): sürgős esetekben, lázas, fájdalommal járó állapotokban és sebek, vérzések, zúzódások esetén, fájdalmas heveny gyomorhurut és hányás, lázzal járó nyári hasmenés idején hatékony.

 

 


 

4., KALIUM CHLORATUM Schüssler-só (KCL - kálium klorid): méregtelenít, segít a salakanyag kiürítésében, segíthet feloldani a kötőszöveti pangásokat, hurutos gyulladások váladékait. Főleg a szemet, orrot és a torkot értintő betegségekben, tüdő-hörgő- és mellhártyagyulladásban, védőoltások és égés esetén használatos.

 

 


 

5., KALIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (KH2PO4 - kálium foszfát): a legfontosabb idegrendszeri Schüssler só, szívritmuszavaroknál, alvászavarokban, kimerültségben, depresszióban, izomgyengeség, vérzések, bénulások, üszkösödés esetén hatásos kiegészítő gyógymód.

 

 


 

6., KALIUM SULFURICUM Schüssler-só (K2SO4 - kálium szulfát): anyagcserét szabályzza, a bőr és nyálkahártya (orr-torok-fül-hörgő-kötőhártya) gyulladásait, sérüléseinek gyógyulásának gyógyulását elősegítheti. A méregtelenítő és kiválasztási funkciókat fokozhatja.

 

 


 

7., MAGNEZIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (MgHPO4 * 3H2O): nyugtató, görcsoldó és frissítő, élénkítő hatású, kiváló (kiegészítő) fájdalomcsillapító idegfájdalmak, migrénes hajlam, és kólikák (hasi görcsök) esetén.

 

 


 

8., NATRIUM CHLORATUM Schüssler-só (NaCL - nátrium klorid): segít a szövetek víztartalmának szabályozásában, vízhajtó hatású, hidratálja a kiszáradt nyálkahártyát, serkentheti az anyagcserét és salakürítést. Vérszegénység, étvágytalanság, tejelválasztás fokozására gyermekágyas anyáknál, könny-és nyálfolyás, fejfájás, neuraszténia esetén hatásos kiegészítő gyógymód.

 

 


 

9., NATRIUM PHOSPHORIKUM Schüssler-só (Na2HPO4 * 12H2O): a savakat semlegesítő és lebontó hatású készítmény, vese-epehólyag kő és homok esetén ajánlott kiegészítő gyógymód.

 

 

 


 

10., NATRIUM SULFURICUM Schüssler-só (Na2SO4 - nátrium szulfát, Glauber só): anyagcserét fokozó, méregtelenítő, a máj-epe-vese betegségeire, bőrkiütésekre, sömör, nedvedző alsólábszári fekély és influenza esetén hatékony kiegészítő gyógymód.

 

 


 

11., SILICEA Schüssler - só / Acidum silicicum Schüssler-só (SiO2 * xH2O - kvarc, kovasav): regeneráló, az ingerekkel szemben ellenállóvá teheti az idegrendszert, a gyulladásos folyamatokban képződött nedveket felszívja, gennyes gyulladások esetén alkalmazható. Erősítheti az ereket, a bőrt, a hajat, a körmöket, porcokat és a csontokat.

 

 


 

12., CALCIUM SULFURICUM Schüssler-só (CaSO4 * 2H2O): segíthet a nyirokfolyadék tisztításában, az anyagcserét fokozza, vértisztító, segíthet a gennyes sebek és tályog tisztításában. Orrmelléküreg gennyes gyulladása, reuma, szédülés és fokozott álmosság érzet esetén alkalmazható.